Posledné komentáre

Grafické štúdio

Naše projekty

  • Identita firmy
    logo, vizitky, dokumenty, obálky
  • Svadobné oznámenia
    grafický návrh a digitálna tlač
  • Tlač kalendárov
    nástenné, stolové kalendáre s rodinnou alebo firemnou tématikou
  • Tlač vizitiek
    tvoríme grafické návrhy vizitiek a tlačíme ich na kreatívne a štruktúrované papiere. grafika + tlač na jednom mieste a na počkanie.
  • Tlač obálok
    potlačíme obálky DL, C4, C5, štvorcové aj s adresou podľa dodanej databázy. máme štruktúrované a metalické obálky na sklade.

Orez a spadávka

publikované 31. 07. 2009 - 15:29
produkty:

Návod ako správne pripraviť vizitku do tlače. Vizitka bude obsahovať spadávku a orezové značky.

Dokument

Štandardný rozmer vizitky je 9×5 cm. Vytvoríme nový dokument: InDesign » File » New » Document…

new-document

Zadáme rozmer vizitky Width: 90 mm a Height: 50 mm. Orientáciu vizitky na ležato zmeníme kliknutím na ikonu Orientation: . Odčiarkneme stránkovanie Facing Pages. Vnútorné okraje nastavíme na všetky smery rovnako Margins: 5 mm.

document-stage

Grafika

Logo a texty musia byť vo vnútri fialového obdĺžnika – Margins. Grafické elementy a obrázok na pozadí musia presahovať okraje vizitky aspon o 3 mm.

umiestnenie logo a texty

Stlačením klávesy W sa prepneme do grafického náhľadu bez pomocných čiar a v rozmeroch dokumentu.

vizitka grafika

Spadávka a orezové značky

Vizitku exportneme do PDF: InDesign » File » Adobe PDF Presets » [Press Quality]…

export adobe pdf

Nastavenie [Press Quality] si upravime v časti Marks and Bleeds. Začiarkneme orezové značky Crop Marks a v Bleed and Slug nastavíme spadávku na 3 mm v každom smere.

Zmenené nastavenie si môžeme uložiť Save Preset… pod novým menom PRINT + CROP.

Exportnutý súbor do PDF vizitka.pdf má orezové značky a spadávku – grafiku s presahom, kvôli správnemu orezávaniu.

vizitka spadavka orezove znacky

Takto vyradenú vizitku s orezovými značkami a spadávkou nám môžete zaslať do tlače.

Comments

comments

Publikované v Návody.
Reakcie môžete sledovať pomocou RSS 2.0. Prepojenia na túto stránku smerujte sem.

Reagovať na článok

Súvisiace články